Workshop Antecedenten Optimaliseren

Meer weten over antecedenten en hoe deze optimaal in te zetten? Lees dan onderstaand en meld je aan voor de workshop Antecedenten Optimaliseren!

In de eerste plaats: wat zijn antecedenten eigenlijk en waarom is het handig om ze te optimaal toe te passen? Antecedenten = alles wat er plaatsvindt voordat gedrag plaatsvindt. De term is afkomstig uit de toegepaste gedragsanalyse van Skinner. De A in het ABC-model staat voor Antecedenten. De B staat voor Behavior, gedrag. En C staat voor Consequenties. Dit houdt in: alles wat er plaatsvindt nadat het gedrag heeft plaatsgevonden. 

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de Consequenties veel meer invloed hebben op toekomstig gedrag dan de Antecedenten. Het is dus belangrijk om goed vertrouwd te raken met het ABC-model zodat je ervoor kan zorgen dat ongewenst gedrag geleidelijk afneemt en gewenst gedrag toeneemt. De rol van Antecedenten is vooral om ervoor te zorgen dat gewenst gedrag  tenminste één keer wordt uitgeprobeerd; vervolgens kunnen we er voor zorgen via Consequenties in de vorm van positieve bekrachtiging het gewenste gedrag blijvend te laten optreden. Stel je voor, je wilt dat iemand, bijvoorbeeld een medewerker, nieuw en positief gedrag ten minste één keer laat zien, hoe pak je dit aan? Dit kan je bereiken door de medewerker met de juiste woorden aan te sporen om aan de slag te gaan op de nieuwe manier, namelijk door het toepassen van verbale Antecedenten. De meeste mensen proberen dit wel te bereiken, maar gebruiken hiervoor niet de meest handige formuleringen.

Helaas is het zo dat de meeste mensen weliswaar dit goed bedoelen, maar vaak onhandig formuleren. Terwijl we weten dat het gebruik van de juiste woorden, de kans dat mensen veranderen aanzienlijk vergroot. Om die reden organiseren we, samen met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) van de Vrije Universiteit, een gratis workshop waarin je de drie meest invloedrijke taalpatronen leert. Dit is de top drie van invloedrijke taalpatronen zoals die worden behandeld in ons gratis rapport “Hoe je medewerkers meekrijgt met jouw verhaal: de drie beste hypnotische taalpatronen”.

Tijdens deze twee uur durende workshop leer je meer details over deze top drie. Maar meer belangrijk: je onbewuste wordt getraind om deze taalpatronen ook meteen in de praktijk te gebruiken. Want de werkelijkheid is dat ons vermogen om te spreken en te schrijven voor het overgrote deel onbewust is. We weten wel in algemene zin waar we het over hebben, maar onze keuze voor woorden en de volgorde waarin die woorden uitgesproken of getypt worden, wordt bepaald door het onbewuste. Met andere woorden: om handigheid te krijgen en de juiste woorden te gebruiken om mensen aan te sporen (om nieuw gewenst gedrag uit te proberen), is alleen mogelijk door het volgen van een training die het onbewuste traint om de juiste taalpatronen te gebruiken. Dit maakt deze gratis workshop zeer waardevol.

De workshop Antecedenten Optimaliseren vindt plaats op Vrije Universiteit. De eerstvolgende datum vind je in het formulier hieronder. Meer weten? Schrijf je dan meteen in via het onderstaande formulier. Deze workshop is gratis, echter niet vrijblijvend. Tot 7 dagen voor aanvang kunt u kosteloos annuleren en bij een no-show wordt er 150 euro in rekening gebracht.