Netwerk

Certified Partners van ADRIBA

ADRIBA is continu op zoek naar partners binnen het bedrijfsleven en de overheid om de kloof tussen wetenschap en praktijk zo klein mogelijk te maken. Op dit moment is het centrum trots om meerdere organisaties tot haar Certified Partners te mogen rekenen.

Certified Partners (in alfabetische volgorde):

Advance Groep
Duiker Interim
Erik Overdick
Expeditie Onderstroom
Life Long Learning Center
MKPC
Neotopia
Paselir
Pintegrated Consultancy
PW Development
Rietdijk Gedragsverandering
The Tranformation Lab
Tiouw
Trigono
UP in Business 
VeranderVisie
ViaFormance

Er zijn drie mogelijkheden om als partner van ADRIBA te opereren op de Nederlandse markt:

1) Als Trainingspartner, die in licentie enkele van onze opleidingen mogen verzorgen.
2) Als Re-seller, die in licentie enkele van onze opleidingen mogen laten verzorgen door een Certified OBM Trainer/Coach
3) Als Kennispartner

Alle partners profiteren naast het evidente financiële aspect van diverse voordelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over dit partner-programma en de voordelen die het u kan bieden.

NXTSTAPP: De volgende stap in duurzame mobiliteit

Partner BusinessConcern helpt bedrijven met het verduurzamen van mobiliteit. Ze doen dit door het gebruik van slimme software oplossingen in combinatie met een stuk maatwerkadvies. Rode draad in zowel hun software als adviesdienst, zijn de uitgangspunten van OBM. In dat kader werken ze dan ook al geruime tijd samen met de VU-ADRIBA. Een goed praktijkvoorbeeld van hoe deze twee werelden samenkomen, is hun meest recente ontwikkeling; een Slimme Mobiliteitsapp (iOS en Android). Lancering van versie 1.0 staat gepland voor september 2018. Joris Smulders, een van de Managing Partners en drijvende krachten achter de App zegt: “Onze ervaring is dat je met de juiste prikkels medewerkers in beweging krijgt. Bedrijven investeren vaak veel geld en tijd in het opzetten van beleid en regels in de hoop dat dit zorgt voor beter / nieuw gedrag. In de praktijk blijkt het effect echter minimaal. Dat komt omdat de relatie tussen het gewenste gedrag en de positieve consequentie die dit heeft voor de medewerker ontbreekt.”

NXTSTAPP: beschikbaar vanaf september 2018
Smulders vervolgt: “Wij ontwikkelen momenteel, o.a. in opdracht van NS een app (NXTSTAPP), die automatisch herkent en registreert van welke modaliteit een reiziger gebruik maakt. Ook of hij loopt of fietst. De medewerker hoeft hier niets voor te doen, de app werkt stil op de achtergrond. Wij belonen het gewenste gedrag direct met Coins (Health Coins, OV Coins, CarShare Coins). Deze Coins kan hij/zij weer inwisselen voor kortingen op duurzame producten (korting op e-bikes, energierekening, zonnepanelen, etc). Verder geven we de gebruiker de mogelijkheid zijn ritten te classificeren als privé, woon-werk en zakelijk. Inclusief een downloadfunctionaliteit, handig voor het doen van declaraties. Daarnaast krijgt de gebruiker te zien hoe hij presteert ten opzichte van zijn collega’s als het gaat om: spitsmijden, beweging en schone reizen. Verder beschikt iedere user over een eigen persoonlijke mobiliteitscoach en kan je deelnemen aan challenges om je Coin-balans een boost te geven.”
 
Resultaat: medewerkers gaan meer bewegen & meer met het OV reizen. Hierdoor daalt de CO2 uitstoot per gereisde kilometer en het ziekteverzuim. Een win-winsituatie voor iedereen.
 
Meer informatie: Neem contact op met Joris Smulders / Managing Partner (06-46140587 joris.smulders@businessconcern.nl )

Download het artikel; download de folder.

Studenten en promovendi

ADRIBA biedt studenten (zowel bachelors als masters) in de bedrijfskunde de mogelijkheid om af te studeren in gedragsverandering. Inmiddels doen en deden dat al enkele studenten, met mooie resultaten. Ook leidt het centrum inmiddels 4 promovendi op en begeleidt enkele afstudeerders bij hun Master thesis.

ADRIBA is tevens een platform van bedrijven die geïnteresseerd zijn in de wetenschap en toepassing van gedragsveranderingskennis. Zowel in de wetenschap als in de praktijk wordt een grote kloof geconstateerd tussen wetenschappelijk werk en praktische toepassing. ADRIBA wil helpen deze kloof te overbruggen. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten waarbij verslag wordt gedaan van het nieuwste onderzoek. ADRIBA streeft naar internationale samenwerking met, vooral, Amerikaanse universiteiten.

Vrijwilligers
ADRIBA had niet zover kunnen komen zonder de vrijwilligers die zich voor ons inspannen. In het verleden waren dat kanjers als Vroni Mulder en Maarten Sijmons.
Momenteel geniet ADRIBA van de bijdragen van Liesbeth van der Helm die ons helpt met onze nieuwsupdates.

Eervolle vermelding
ADRIBA zou natuurlijk niet bestaan hebben als de oprichters elkaar niet hadden ontmoet. Dat dit gelukkig wel gebeurd is, is te danken aan Bram Schaper. En dat willen we niet onvermeld laten. Bram, je bent een lichtend voorbeeld van hoe OBM in de praktijk kan worden gebracht. Je ademt OBM en je hebt het helemaal in je systeem zitten. We zijn je veel dank verschuldigd. Dankjewel topper!