Certified OBM Trainer/Coach

Doel

Het kunnen verzorgen van de OBM Practitioner opleiding. Daardoor leren uw cliënten werken met OBM. Hierdoor kan OBM breed in uw (cliënt)organisatie worden ingevoerd.

Hierdoor kunt u samen met uw cliënt complexe prestatievraagstukken in de organisatie aanpakken. Tevens bestaat de mogelijkheid om als Trainer/Coach te worden ingezet door ADRIBA of door/bij een van haar partners.

Werkvormen en wat u mag verwachten

Rollenspellen, zelfstudie, kennisoverdracht, presentaties, discussie en het coachen van OBM Practitioners-in-opleiding of bestaande cliënten.

De cursus is inclusief lunch op de eerste dag en de volgende literatuur:

·         Performance Management – Aubrey C. Daniels en Jon S. Bailey

Duur en doorlooptijd

Het programma betreft een meerdaagse opleiding aan de VU, verspreid over 8 maanden. Deze bestaat uit:

  • 1 volle dag, voorzien van groepsopdrachten
  • 6 middagen voortgangsbespreking (coaching-gedeelte) en presentaties door de deelnemers (trainer-gedeelte).

De studiebelasting is circa één dagdeel per week gedurende 8 maanden.
Het examen duurt 1,5 uur en vindt plaats op de VU.

Kalender 2021-2022 
Q3 2021: 17 september 2021 - 11 maart 2022Voldoende plaatsen beschikbaar


Cursusdata Q3 2021: 17/09 (hele dag, 9.00-17.00), 15/10, 12/11, 10/12, 14/01, 11/02, 11/03 (ochtenden, 9.00-13.00). 

Examendag:  31 maart of 1 april 2022.

Uitkomst

U kunt nu ook anderen de kracht van OBM laten ervaren. U heeft uw acquisitiekracht op dit gebied vergroot en u bent in staat om anderen inhoudelijk te motiveren om met OBM aan de slag te gaan.

Na afloop van de opleiding bent u in staat om uw cliënten zelfstandig een PVP te laten maken en om hen een interventie te laten doen in de praktijk. Bijvoorbeeld als trainer/consultant bij een van uw relaties of intern. Of als lijnmanager in uw eigen organisatie. Zo kunt u helpen complexere bedrijfsvraagstukken veel sneller op te lossen en prestaties aan zienlijk te verbeteren. Dit omdat u meerdere mensen met verschillende, aan elkaar geliëerde PVP’s kunt aansturen. Of doordat u mensen heeft opgeleid om zelfstandig een prestatievraagstuk aan te kunnen pakken.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in licentie de officiële OBM Practitioner opleiding te mogen verzorgen. Hiertoe verbindt u zich als partner aan ADRIBA. U leidt cursisten op zoals u destijds zelf bent opgeleid. U laat de kandidaten vervolgens op de VU bij ADRIBA op examen gaan. Zij ontvangen bij voldoende resultaat van de VU het certificaat “Certified OBM Practitioner”.

Toelatingseisen
ADRIBA heeft de volgende toelatingseisen:

  • U bent Certified OBM Practitioner
  • U heeft tenminste één PVP geschreven over een organisatievraagstuk
  • Uw motivatie voor deelname wordt vastgesteld tijdens het intake-gesprek


Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Routebeschrijving

Toetsing
De toetsing kent 4 componenten:

  • Coachingverslag: U houdt tijdens de opleiding een logboek bij van uw gesprekken met een coachee. Aan het eind van de opleiding levert u een totaalverslag in van dit traject. Dit geschiedt via Dropbox.
  • Presentatie: U maakt uw eigen ‘slides’ waarmee u aantoont de stof te begrijpen doordat u deze puntsgewijs en krachtig in een eigen presentatie heeft kunnen verwerken.
  • Een door uzelf geschreven commerciële ‘flyer’ rondom uw eigen specialisme/thema (bijv. Verzuim, veiligheid, procesoptimalisatie, gezondheidszorg, etc.). 
  • Het eindexamen: Het verzorgen van een Awareness Sessie van 40 minuten + 20 minuten vragen van de examencommissie + 30 minuten toetsen/bespreken van de bovenstaande onderdelen.

Bij succesvolle afronding ontvangt u het certificaat “Certified OBM Trainer/Coach” van de Vrije Universiteit.

Uw investering

Kostenempty 2021 per deelnemer: € 5.500,- (vrijgesteld van btw) 

Opbrengsten: Deze kosten zijn snel terug te verdienen. Dit doordat u daarna zelf trainingen kunt gaan verzorgen en/of complexere vraagstukken met geschakelde PVP’s aankunt. Ook kunt u door ADRIBA of een van de partners ingezet worden als Trainer/Coach of consultant voor complexere vraagstukken.

Tijdens de opleiding ontwikkelt u in feite al uw eigen trainingsmateriaal, zoals de presentatie en een wervende flyer. Die zijn na toetsing meteen geschikt voor uw activiteiten als Trainer/Coach!

Kosten zijn inclusief de examengelden, literatuur en arrangementskosten.

Het minimale deelnemersaantal is 4 en maximaal 8. Mocht dit aantal niet gehaald worden of juist worden overschreden, dan schuift uw inschrijving automatisch door naar de volgende startdatum. Indien dat niet schikt, neem dan even contact met ons op.

De opleiding wordt slechts 1 maal per jaar gegeven, dus schrijft u zich nu in, zodat u zo snel mogelijk van OBM en de gedragsanalyse kunt profiteren!  

Aanmelden

Flyer downloaden