Details Opleiding

Doel
We onderkennen drie hoofddoelen voor de module Verbaal Excelleren:

  1. Een betere beheersing van hoe u formuleert wat u wilt zeggen en overbrengen. Beter kunnen luisteren naar wat iemand zegt en daarbij de connectie kunnen maken naar welke soort verbale conditionering daar in het verleden waarschijnlijk aan gekoppeld zit. Het vermogen om oude conditioneringen te doorbreken en te vervangen door nieuwe verbale conditioneringen die beter voor de ander zijn. En het vermogen dit zowel één op één te doen als met grotere groepen.
  2. Een betere beheersing van uw eigen interne en externe gedrag zodat u in staat bent om uw communicatie met de juiste bewegingen van hoofd en handen te ondersteunen. Op die manier leert u onder andere om toehoorders mee te nemen op een emotionele reis zodat u hen meer raakt en meer betrokken maakt bij hetgeen u wilt overbrengen.
  3. Een goed inzicht in hoe toehoorders in het verleden door middel van positieve en negatieve consequenties zijn geconditioneerd om meestal ongewenst gedrag in stand te houden en gewenst gedrag te laten uitdoven en hoe u met de woorden die u gebruikt en OBM in staat bent om negatieve conditionering te doorbreken en te vervangen door positieve bekrachtiging.

Duur en doorlooptijd
Het programma betreft een meerdaagse training verspreid over 9 maanden. Deze bestaat uit:

  • Negen volle dagen
Contacturen: 63

Aangezien de training gericht is op het trainen van uw onbewuste is er geen huiswerk bij deze training.

Kalender 2019-2020
19 september - 14 mei
voldoende plaatsen beschikbaar

Cursusdata Q1: 19/09, 17/10, 14/11, 12/12 in 2019, 16/01, 13/02, 12/03, 16/04, 14/05 in 2020, alle dagen op donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Uitkomst
Na een geslaagde afloop bent u in staat om uw eigen verbale gedrag optimaal in te zetten om gedragsverandering bij andere mensen in gang te zetten. Daarnaast heeft u de communicatieve vaardigheden om wat u bedoelt te zeggen ook goed te formuleren zodat uw boodschap helder en krachtig overkomt. Tenslotte bent u in staat om klassieke conditionering toe te passen op concrete werksituaties. Na een goede afloop ontvangt u het Licensed NLP Business Practitioner™ certificaat.

Toelatingseisen
Uit het oogpunt van kwaliteit zijn enkele toelatingseisen geformuleerd:

● U heeft minimaal het certificaat “Certified OBM Practitioner” van de Vrije Universiteit of combineert de module Verbaal Excelleren met de opleiding tot OBM Practitioner.
● U wilt voldoende tijd investeren om de opleiding met succes af te ronden

De module Verbaal Excelleren is zo gepland dat deze naadloos aansluit bij de opleiding tot OBM Practitioner zodat u met een gerust hart beide opleidingen tegelijkertijd kan volgen.

Toetsing:
De toetsing kent drie componenten:
1. Inhoudelijk paper over een van de in de module Verbaal Excelleren aan bod gekomen onderwerpen. Dit paper toont dan tegelijkertijd uw begrip van het onderwerp aan alsmede het vermogen om verbaal te conditioneren.
2. Korte presentatie van het paper.
3. Vragen beantwoorden naar aanleiding van het paper.

Het paper zelf kunt u uiteraard publiceren en gebruiken als bewijs van uw expertise en kundigheid op het vlak van OBM.

Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Routebeschrijving

Aanmelding:
Wanneer u als OBM professional naast het slimme gebruik van de Consequenties ook het maximale wilt halen uit verbale Antecedenten en complimenten, meld u dan zo snel als mogelijk aan voor de Verbaal Excelleren module. Aanmelden doet u door het sturen van een berichtje naar m.l.tepe@vu.nl

Mocht u eerst meer detailinformatie willen over de module Verbaal Excelleren, stuur ons dan een email en dan sturen we u de uitgebreide course manual toe met gedetailleerde beschrijving van elke dag van het programma, de bijbehorende literatuur en werkvormen.

Uw investering:
Het tarief voor deze training bedraagt 3995,- euro ex. BTW. Omdat dit de tweede keer is dat deze module wordt gegeven en onderwerp is van onderzoek door ADRIBA ontvangt u, wanneer u zich inschrijft voor de opleiding in 2018, 25% korting en is het tarief geen 3995,- maar 2995 ex. BTW!. Kortom, meld u direct aan om mee te doen met de module Verbaal Excelleren door het sturen van een berichtje naar m.l.tepe@vu.nl